Next stop:Liseberg

A day of sadness

Sorg ... Det får vi alla känna på någon gång . Alla vet vi hur det känns.
Idag har en underbar ,frisk och mästerlig häst lämnat denna världen . Nej det var inte min häst men ändå det känns ändå, det är en häst jag levt med i 4 år! Jag har inte alltid vart sådär jätte förtjust i honom men har var en gud på fyra ben som jag ridit några få gånger.
Men han fick inget vidare fint slut på slakteriet... Och jag erkänner att jag var väldigt nära att börja gråta när jag stod och tänkte på honom tidigare idag när jag mockade.Okej jag erkänner att jag är nära till gråt varje gång jag tänkt på honom idag . Men mest bara för att han kunde fått ett längre liv och bättre slut. Han var bara 18 år , och det är det som är det värsta . Eftersom att min häst inte är så mycket yngre ... bara ett år faktiskt.
Sår läker och blir till ärr
 
Jag har en väldigt stor empati för ägaren , hon hade honom ju i ändå 17 år ! Det är lång tid att tillbringa med en och samma häst . Men hon valde själv detta slut av vissa skäl.
Men hon kan inte dölja att hon också ångrar sig ...
Live on  the moments
Och en massa styrke kramar till ägaren...
♥R.I.P♥
 
Tumblr_m7dne9ardh1ra9x37o1_500_large

Jag är med och tävlar om ett showmaster schabrak

Jag är med och tävlar på jaghetereliin.blogg.se att vinna ett showmasterschabrak från hööks!
LÄNK TILL TÄVLINGEN
 

Tävling hos warnmarks.se

 
LÄNK TILL TÄVLINGEN!
 

Hur blev det med länken ?

I lördags skrev jag ett inlägg och frågade vart jag befann mig och med hjälp av bilder så fick man gissa i hopp om att vinna en länk . 
Det var faktiskt INGEN  som gissade helt rätt men närmast och först var Linnea . 
Klicka HÄR för att komma till hennes blogg.
 
 

Deep shit

Jag har väldigt dåligt själv förtroende och det är det jag hatar mest . Jag behöver gång på gång påminna mig inför en tävling eller något liknande som jag blir nervös för : Att jag kan faktiskt!
 Problemet är det att jag har sådant dåligt självförtroende och jämt tvivlar på mig själv.  Jag hatar när det går ut över min ridning ,för jag vill inte att det ska gå ut över min ridning! Ibland lyckas jag och ibland inte med att hålla det dåliga själv förtroendet borta.
 Men jag är ändå på bättrings väg ...
Det går bättre och bättre men det är kämpigt , men vem sa att det inte är det ?  Mitt dåliga själv förtroende kom när jag slutade på min sunkiga ridskola för 3 år sen (tror jag???). För att bara rida min ponny . Men min ponny var inte lätt : hon hade absolut ingen drivning,hon snubblade ,la sig ner med mig på ryggen,bet mig och jagade mig när jag skulle hämta henne från hagen . Jag blev rädd för henne. Men jag red ändå .
 Jag kommer ihåg för tre år sen innan jag skaffade min nuvarande ponny... Jag kommer ihåg att det var vid ett tillfälle vi skulle hoppa i ridhuset . Jag var så J*vla rädd , hindret var på runt 20 cm . Jag vågade inte hoppa det . Och min dåvarande ponny hade inga invändningar mot det för hon ville inte heller hoppa .  
Jag har fortfarande dålig själv förtroende efter att ha haft den ponnyn men jag kan inte motstå att se skillnaderna från då till idag .
 Idag kan jag rider jag tio gånger bättre och vågar hoppa över 1 meter. red jag som en kratta som bara hade lärt sig att åka på ridskolan och inte vågade hoppa. Det är framsteg och jag har min kära polle Tamira att tacka för det för hon ställer upp på mig om jag gör rätt och inte överger henne då ställer hon upp. Visst har jag personer runt omkring mig som har hjälpt mig men det är mot Tamira jag är mest tacksam . Jag älskar min häst . Och jag satsar bara på att vi ska bli bättre och bättre som ekipage :D
 
En ett år gamal bild från förra årets KM.

Nytt

Om du inte ser den så klicka på Uppdatera! 
Jag vill att ALLA säger vad de tycker om den nya designen !
 

Det är viktigt för mig att höra era åsikter till exempel vad tycker ni är bra / dåligt ? Tänk på att jag är rätt ny på bloggdesign så var inte allt för hårda. Jag trivs rätt bra med den här designen men kommer nog dock byta ut profilbilden och header snart... Hehehe  har ju en häst som håller på och tappar vinterpälsen som header bild ;)
 

Film tips till en regnig dag

Dessa två såg jag igår och jag rekomenderar båda två dock så tycker jag personligen att lovligt byte är bäst då'' This means war'' är väldigt bra men lite förutseende . 
 
 

Jag föredrar oseriösa bilder

Som ni ser på de nedan stående bilderna så kan jag faktiskt vara seriös också även om jag föredrar att vara lite lite Oseriös, Random och bara weird... Because thats the way I am . Och visst är det alltid bäst att vara säg själv ?;)
 
 
Nu blir det film efter att varit iväg hela dagen . Kommer upp senare och fixar med alla nya kommentarer och förhoppnings vis skriver ett inlägg till:D 
 
 

Deep shit


Klicka HÄR  för att läsa lite deep shit som är skrivet för en tid sedan utav mig. 
 
 
 
 
Kom ihåg :  Jag kan , Jag ska ! Ibland kan man behöva påminna sig själv men ...NI KAN!

Vart är jag ?

Gissa med hjälp av bilderna nedan vart jag befinner mig . Försten att gissa rätt vinner en länk!
 
 
 
 

Fail

Idag gjorde jag failen att jag skulle filma mig själv när jag red i ridhuset så när jag hade värmt upp så satte jag på videokameran på iphonen och ställde den lutade mot ett uppfällt handtag på ridhus radion . Grejen var väl den att jag kunde ju inte se från häst ryggen hur jag riktade linsen . Så när jag var klar och skulle titta på filmen visade det sig att jag hade filmat en 15 minuter lång video på ridhus taket .... Intresting , huh ?;) Den videon videon verkade ju grymt spännande ...   Lite misslyckat , men ska göra ett nytt försök någon gång nästa vecka . För kommer nog inte rida nu på lördag eller söndag. Ska iväg förstår ni .
 
Bjuder på en lite tokig bild från idag när stallkatterna satt i mitt knä 
Bara så att alla vet 
''Det är jag som är jätten i bakgrunden som just ska till att ta en smakbit på den ena kattens öra''
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                    -I'm speciel and I know it ;)

Sneak peak

 
 
Kommer troligt vis lägga upp den nya designen imorgon . Men dock vill jag be er att ha över seende med att detta dock är min andra design som jag gör till min egna blogg (den förra blev en katastrof) och bara har gjort ett par fåtal andra designer tidigare. Så den aktuella just nu är inte gjord utav mig och den nya designen kommer inte hålla samma kvalité som den gamla men dock känner jag att den nya designen känns mer MIG och att jag trivs med den ,because it's made by me ;)

TIPS: VAR MED OCH TÄVLA OM EN NY GRIMMA TILL DIN HÄST

KLICKA HÄR   för att läsa  mer om hur du gör för att va med och tävla 

Inte min dag...

Inte min dag varken idag eller igår. Hela dagen igår kändes som om den gick åt helvete. och sedan kunde jag bara sova knappt tre timmar i natt . Vilket betyder att jag är jätte trött.  Så idag kommer jag nog vara på trött och surig på mig själv... Men jag lovar mig själv här och nu att jag fan ska ta och skärpa mig. Idag hade jag tänkt att jag skulle hoppa Grace ,rida lite vanligt och lugnt på Tamira och träna min åring Caprica , om jag orkar vill säga. Så lite som jag sovit så...
 
 
                                              Thumb down for yesterday and for today so far...

Vi är som klister

Ni vet det där påståendet om att när man flyttar så glider man ifrån sina gamla bästa vänner?
Det stämmer oftast bra och har hänt mig en gång men sedan; riktigt bra och gammal vänskap kan vara för evigt . 
Jag och min ÄLDSTA bästa vänn träffas sällan - allt för sällan om jag ska vara ärlig-  men när vi väl träffas så är vi som klister igen . En riktig vänn ska man kunna vara helt konstig med ,kunna vara ärlig och kunna säga precis vad man tycker och tänker till. Och framför allt kunna vara sig själv med. Det kan vi !  Det är ingen vänskap där den ena bestämmer och den andra bara hänger på . Vi har varit bästa vänner i 9/10 år ! Och det ska vi fortsätta med.
 
 
 
Checka in hennes blogg!
 
 

Underbar dag

Idag har jag haft en helt underbar dag ! Träffade min kära barndoms vän som jag inte träffat på evigheter , men trots det så är vi som klister när vi väl träffas! Vi hade sjukt kul även om vi mest pratade och såg galna ut när vi hoppade stutts matta. Jag red en liten sen runda barbacka och fastnade i mormor och morfars husvagn ett tag för att bara sitta där med datorn ett tag . Dock hade jag tänkt jag skulle blogga DÅ men nehä det trådlösa internetet ville inte detsamma...;) Imorgon ska jag och Tamira till Harplinge RK oavsett hur mycket regn det kan tänkas komma!

Dags för träning

Jag har en åring som det nu blivit dags att börja träna lite inför framtiden med ! Och jag har förstått på hennes vilja och humör att det kommer minsann inte bli någon barnlek ;s 
Jag kommer bla. träna på följande framtills att hon blivit runt 2 ½ och det är dags att rida in henne. 
 
  • Träna på att stå upp bunden i stall gången ( hon slet senast idag sönder upp bindningarna men här om dagen funkade det hur bra som helst)
  • Träna på att gå in i spolspiltan och spola fossingarna
  • Öva komandon som HOO och smackningar 
  • Smaka bett
  • Träna på hovarna för än har hon fortfarande lite problem med det eftersom att hon har dålig balans .
  • Träna balans
  • Longering
  • Träna trafik
 
 
 
 

Vad gjorde jag igår egentligen...?

Jag har en J*VLA tränings värk!  Har tränings värk i låren , i magmusklerna och i axlarna. Så vad gjorde jag igår...Jo  jag åkte på vattenbanan och förstår inte hur jag har kunnat fått träningsvärk av det , men det var det jag fick tränings värk av . Föresten på tal om något helt annat... igår så red jag min polle och hon gick så super fint ,ett sådant ridpass som man önskar att man hade haft en fotograf i närheten ;)
 
 
Trött och sliten 
 

SPLASH

 
 

Kvälls mys

Nytt var det här!

 
Här om dan var jag på Väla och sedan dagarna efter var jag på Hööks och på Little shop of Horses.
Kan medge att jag inte har mycket kvar utav min månads peng nu ;) 
Men fick köpt två göör snygga tröjor i lite kortare modell från Gina Tricot som jag är helt 100 på kommer bli mina favortiter .Köpte även ett Svart snyggt Line(New yorker) ,ett par pirat mjukisar(New yorker) , ett par nya helskoda jeans ridbyxor(Hööks) samt en behövlig grej till hästen på Little Shop of horses.

One word: GROSS!

 
 
Euw,euw,euw,euw! 
Min lillebror har fått en hel drös nya husdjur , nämligen vandrande pinnar. 
Den gröna på bilden är den största är över 16 cm lång kanske runt 20 cm skulle jag tro.
Jag vill INTE komma i närheten utav någon utav de där ;S 

Fuck no !

 
 Kolla vad jag hitta ner jag höll på och borstade Tamira på huvudet , precis under '' hakan'' (som jag säger).
Aldrig ens lagt märke till detta förut , förstår inte hur jag kunnat missa det ?!?!?!!  Det tänkte först var JÄVLA HÄST HELVETE -och då siktar jag inte på Tamira utan en annan bråkstake i hagen- men sen insåg jag ju att hur fan kan någon häst kommit åt att bita henne där? Så det är troligt vis skav . Men det kommer inte från grimman och då är det alltså från Tränset. Åhhh ;( Hatar att min fina Tamira ska ha så känslig päls/hud så hon får alltid skav på alla möjliga ställen. Nu blir det att rida utan nos partiet på tränset ett tag fram över  och imorgon får jag cykla till Häst affären för att köpa mer blå spray. Nu får vi låtsas att Tamira är en western häst ;) De har ju inga nos partier på tränsen .... Kanske ska låna pappas Western sadel också?  Western Hästen Tamira, Haudi ,haudi.

Ny Klippt

 
Skåda den nya frissan ;) Skådat den ännu ?
Hehe lite halvtokig bild .... but that's the way I am .
 

2

Åhhh ! Allt är så himla jobbigt just nu . Det är nämligen så här att det är en häst i stallet som ska avlivas nu i veckan eller nästa , och det vara den hästen som min polle Tamira gick tillsammans med. Jag bestämde mig för att jag inte ville att det skulle komma som en chock för henne att helt plötsligt så skulle hennes bästa kompis vara borta så därför släppte jag in henne i sommar hagen med de andra stona . Och jag erkänner : Jag var göör rädd för att den elaka hästen i den flocken skulle gå på henne och skada henne som förra året . Var väldigt spänd när den hästen gick fram och skulle hälsa på Tamira  men ingenting hände och när jag tog in henne (Dock med protester , för hon ville minsann inte följa med in ;)) så var hon helt utan nya skador . Hon trivs väldigt bra i den nya flocken och hon har även fått en ny ''ung och dum'' efter hängare som  tycker det är roligt att vara med den äldsta hästen i flocken . I vanliga fall brukar Tamira vara den som går undan från flocken men hon verkar trivas rätt bra och det är jag väldigt glad för . Och är välidgt glad också så länge som hon inte får några skador ...  
 
                Eftersom att blogg.se krånglar så får jag ta och presentera en felvänd bild
på mig och vår ena valp JOKER (finns till salu ) 
 

Enessa

Just keep on figthing for being something better